Det løser sig ikke af sig selv! – Malene Melander

Det løser sig ikke af sig selv!

Ofte siger vi til os selv: “det går fint, det går nok.” “Det løser sig hen ad vejen”

Men når der så er gået 3 mdr eller 6 mdr. så er der ikke sket en skid.

Faktisk tværtimod.

Man er blevet mere sur på sin kollega eller chef, eller på sin partner eller er kørt fuldstændig træt i rollen som mor/bonusmor i familien.

Og kan bare ikke se vejen ud. Hvordan man stopper den uendelige cirkel af frustration og samtidig håber det hele løser sig fordi det er så dejligt ikke at skulle gøre noget. Det forsvinder af sig selv.

Det sker jo ikke. Du ved det og jeg ved det.

Jeg er nu i en proces hvor jeg får hjælp.
Jo, faktisk.

Jeg er i et stykke tid gået lidt i stå med at gennemføre mit ønske om at sprede budskaber om kærlighed, parforhold og kommunikation.

Jeg har følt mig fastlåst. For jeg kan mærke jeg vil og kan mere end bare være ”sexolog og parterapeut”.

Titlen har låst mig fast i en bestemt tankegang.

Så nu har jeg bedt om hjælp. Hjælp til at komme videre. Hjælp til at se de veje der er.

For der ER mange veje. Men hvilken skal jeg vælge? Det er jo nemmere at bare blive der hvor jeg er.

Det er helt naturligt at vi bliver hvor vi er, da hjernen så ikke skal bruge flere kræfter på at træffe valg, ændre vaner og forholde sig til nyt. Det er sådan hjernen arbejder og det er ganske fornuftigt, da så kan vi bruge energien på andre ting. MEN det er ikke en god mekanisme, hvis du faktisk kan se du er GÅET I STÅ eller er FRUSTRERET over noget der ikke fungerer i dit liv.

Og her er jeg kommet:
Nu går jeg på kursus for at få sparring i at komme videre.

Det er sådan at når vi går i stå mentalt, så er det fordi vi mentalt har brug for at hele os selv.

Jeg har været hård ved mig selv i mit tidligere arbejdsliv. Det kan jeg se nu. Og derfor gik jeg i stå. Jeg havde brug for at være i en stilstand for at passe på mig selv.

Jeg har banket mig i hovedet nogle morgenener og sagt ”så tag dig dog sammen, Malene! Lav noget! Folk derude venter på at høre fra dig.!”
Men jeg kunne ikke. Jeg anede ikke hvad jeg skulle skrive om. Jeg anede ikke hvilke produkter jeg kunne lave som ville glæde jer.
Jeg var bare gået helt i stå.

Nu tager jeg de små første skridt igen på en ny vej.
Jeg håber du vil tage imod min undskyldning. Og at du stadig vil hænge i og modtage mine nyhedsmails, facebook opslag og blogindlæg.
UNDSKYLD at jeg har været så stille.

Måske kender du det selv?
*At du er gået i stå arbejdsmæssigt?
*Gået i stå i dit parforhold, I er mere venner end kærester?
*Kan mærke indeni dig selv at du vil mere, men ved ikke lige hvad?

Her er hvad jeg vil anbefale dig at gøre:

1. Tro ikke det løser sig af sig selv! Det gør det ikke!

2. Tag en pause – måske en hel fridag for dig selv hvor du får tid til at mærke hvad det er der sker indeni dig. Gå en tur, skriv dine tanker ned. Ikke sortere i hvad der er muligt/umuligt. Bare skriv det hele ned. Det sætter gang i en god proces inden i dig.

3. Snak med nogen om det! Ræk hånden ud og sig at du har brug for hjælp til at komme ud af den dumme cirkel. Du kan tale med:
*Din kollega, tal med kollegaen om hvorfor du er gået i stå? Er du stresset? Keder du dig?
*Din partner, tal med ham/hende om hvad der skal til for at I bliver kærester igen
*Din veninde, tal med hende om hvad det er du tror du savner, sæt ord på, få veninden til at sætte spot på dig ved at være den irriterende appelsin der hele tiden spørger ”hvorfor det? Hvordan føler du nu?”
*Eller opsøg en coach eller terapeut som kan guide dig til at se lyset. Og give dig redskaber til at tage de næste små skridt.

4. Få lavet en plan. En handleplan i små bidder, så du kan se vejen ud. Find ud af hvad er det vigtigste – hvad er det første der skal gøres. Små skridt som du kan overskue. Lav en deadline, så du forpligter dig.

Jeg vil rigtigt gerne hjælpe dig hvis du føler for det.

Hvis du går og overvejer hvem der kan hjælpe dig, er du altid velkommen til at kontakte mig helt uforpligtende og få en lille snak. Så du kan få en fornemmelse af om det er mig du skal bruge som din guide.

kontakt mig her

Lige nu er jeg i fuld gang med at lave min egen handleplan. Små skridt jeg kan overskue. Samtidig med at jeg passer på mig selv. Har været hård ved mig selv i mit arbejdsliv. Det har jeg lært meget af og ved nu hvordan jeg skal passe på mig selv, så jeg trives.

Håber du også handler på de ting der ikke fungerer i dit liv – livet er for kort til at gå og tro tingene løser sig af sig selv.

De kærligste kram

❤ Malene Melander ❤