Om Malene – Malene Melander

Malene Melander. 

Passioneret underviser, certificeret sexolog og parterapeut, forældrevejleder og uddannet PREPleder

Tosproget* kærlighedscoach med en mission

Min mission er, at døve også får mulighed for at få viden og redskaber omkring kærlighedslivet og familielivet som døv med (hørende) partner og hørende børn

Om Malene

Da jeg læste til lærer var der gang på gang avisartikler og tv-indslag om sager, hvor døve børn oplevede seksuelle krænkelser af ældre skolekammerater eller af de voksne fagfolk, som de mødte i deres hverdag. 

Dette skyldtes, at der blandt døve børn og unge var mangel på information på tegnsprog omkring seksuelle normer og grænser. ​

Dette kunne jeg ikke leve med - der måtte gøres noget! 

Jeg lavede i samarbejde med Danske Døves Ungdomsforbunds et interaktiv teaterturne "Min krop er min", hvilket blev startskuddet til min hjertesag: At informere og undervise døve om kærlighed, krop og grænser. ​

Derefter gik der 6 år som lærer, hvor jeg også arbejdede som skolens seksualkonsulent med den fornemmeste opgave at udvide elevernes viden omkring følelser, krops identitet og grænser. 

Samtidig var jeg seksualunderviser i et landsdækkende projekt hos Danske Døves Landsforbund​ "Seksualundervisning for døve og hørehæmmede", hvor målet var at skolerne kunne få en tegnsprogstalende underviser ud i deres ungdomsklasser. 

Parforhold, kærlighed og kommunikation - for alle aldre​ - på tegnsprog

Mit hjerte brændte dog for at tilgængeligheden til faglig og inspirerende viden om seksualitet og kærlighed skulle ud til alle døve i alle aldre. 

Meget selvudviklingsmateriale er produceret på lyd - hvilket ikke kommer døve til gavn. Det skal der gøres noget ved!

Jeg tog derfor uddannelsen som sexolog og parterapeut i 2008.

My god - en uddannelse der fik en kæmpe betydning f​or mit liv. Både fagligt, men også personligt i høj grad

Mens jeg tog uddannelsen var jeg mor til to - en på 5 år og en på 1 år. Så jeg var i havnet i den dybe dal, hvor der ikke var megen lyst og overskud til min mand. Jeg var træt af og frustreret over min mands sexlyst og opfattede alt kropslig kontakt som optakt til sex og derfor afviste jeg alle hans berøringer. Selvom jeg faktisk gerne ville berøres orkede jeg ikke at der skulle opstå misforståelser - så var det nemmere bare at sige nej fra starten. 

Uddannelsen gav mig redskaber til at forstå min mand bedre - og forstå den forskel der er på mænd og kvinder, når det handler om kommunikation og sexdrive. 

Hvis ikke jeg havde fået de redskaber, så tror jeg ærligt talt ikke min mand og jeg ville være sammen den dag i dag. Men det er vi takket være de redskaber jeg fik. 

De redskaber og den viden jeg har tilegnet mig efterfølgende brænder jeg for, at du og andre kan få - så du også kan få styrket dit parforhold. 

Den fulde pakke: ​Mere overskud, glæde og kærlighed i familielivet og parforholdet. 

Kort tid efter jeg blev færdig med uddannelsen fik jeg arbejde som forældrevejleder for døve familier. Det var et job jeg elskede lige fra starten. Det at vejlede og guide forældrene til at finde løsninger, der fungerede bedst i deres familieliv -  indenfor kommunikation som par men også som familie.

I den tid jeg var forældrevejleder deltog jeg på forskellige udviklingskurser - herunder persontypemodellen kaldet: Enneagram og derudover også kurser i Skyggearbejde. 

Så faldt der endnu flere brikker på plads. Nu forstod jeg igennem de 9 persontyper, hvorfor jeg så tit blev trigget af min datter, men min mand ikke gjorde.

Tro mig! Der var en masse konflikter mellem min datter og jeg, som opstod af det rene ingenting. Hun kunne bare trykke på de rigtige usynlige knapper hos mig - og så var jeg helt oppe under taget. Det var udmattende og frustrerende. Men ved at lære min egen persontype at kende - og være bevidst om hendes personstypes adfærd forstod jeg, hvad det var for usynlige knapper hun trykkede på. 

Og ved hjælp af skyggearbejde kunne jeg nu rumme de sider af hende og mig selv. 

Enneagram-modellen og skyggearbejdet er eminente værktøjer til at forstå dig selv bedre. Og få erkendt og accepteret sider af dig selv, som netop forhindrer dig i at opnå det du drømmer om. Det du længes efter - men hele tiden selv spænder ben for. 

Jeg tror på, at for at sætte os selv fri,

skal vi og kan vi være både/og

- og dermed skal vi slippe ud af

enten/eller historierne om os selv. 

Mit livsformål 

At forbedre seksualoplysningen for døve børn og unge samt døve med ekstra handicaps 

At lære de unge deres egne grænser at kende og dermed være bedre til at sige fra - og til.

At inspirere dig som kvinde til at få mere kærlighed og bedre sex i dit parforhold

At guide dig som mor til mere glæde i familielivet - og derved minimere konflikterne i hverdagen.

Min rygsæk er løbende blevet fyldt op med flere kurser indenfor relationsarbejde, såsom:

❤Skyggearbejde❤

Hvilket handler om at se på, hvad du trigges af hos andre og hvilke sider af dig selv, du ikke vil kendes ved. Derudover handler det også om, hvad du drømmer om at turde - men også hvorfor du selvsaboterer dine længsler.  Med skyggearbejdet handler det ikke om at være PERFEKT, men om at være HEL. 

❤Enneagram - de 9 persontyper❤

Dette har givet mig en større forståelse af, hvorfor vi reagerer og handler forskelligt. Modellen bruges bl.a. af erhvervslivet til at rekruttere medarbejdere. Her på sitet lærer du hvordan du kan bruge modellen til at få mere glæde i familielivet. 

❤Prep samtaler❤

Er et kommunikationsforløb, der tilbydes par, der ønsker et stærkere og kærligere parforhold. Det er bygget på en konkret metode lavet Denver University, USA. Der tilbydes også kommunikationsforløb til forældre, der skal skilles/er skilt og som nu skal skabe et godt samarbejde omkring deres børn.

  • Jeg underviser STU hold, både døve og hørende i temaer omkring grænser, seksualitet og følelser.
  • Jeg har haft efterskole- og højskole elever i seksualitet- og personlig udvikling​s forløb. 
  • Jeg har holdt adskillige foredrag og afholdt workshops landet rundt (og i USA). 
  • Jeg har i samarbejde med Danske Døves Ungdomsforbund lavet seksualundervisnings materiale "Min krop er min", herunder også en interaktiv teater turne.
  • Jeg har været seksual underviser i Danske Døves Landsforbunds projekt "Seksualundervisning for døve og hørehæmmede"​
  • Jeg holdte oplæg på ASL (American Sign Language) i Washington D.C. September 2016 for business kvinder i at fylde energi- og kærlighedstanken til deres selvstændige virke. 

Jeg glæder mig sindssygt meget til at møde dig i min digitale verden

eller ude i den virkelige verden til workshop eller foredrag

Privat

Jeg bor sammen med min mand og 2 dejlige børn i Odense. 

På en fredsommelig dag elsker jeg at sidde ude i haven i solskinnet og nyde varmen gennembore min krop, samtidig med jeg nusser min skønne sort/brun broget Cavalier​, Bailey. 

Friske jordbær og chokolade er min største svaghed​ (vel at mærke chokolade uden fyld eller fine dikkedarer. Det skal bare være ren chokolade ;-)) Og så et kold glas Asti, så er jeg på toppen. 

*Jeg kommunikerer på dansk og dansk tegnsprog i min hverdag​